Chateau Clos Manou
Françoise a Stéphane Diefovi vyrobili svůj první ročník Clos Manou v Médocu v roce 1998. Hledali vhodnou půdu s vysokou hustotou vinic kolem 10 000 keřů na hektar. Po koupi 4 ha půdy klasifikace cru artisan a 7 ha klasifikace cru bourgeois rozloha jejich vinic narostla postupně z 0,12 ha půdy na 18 ha. Ve vinici sklízí celou sklizeň ručně.
Zrání vína probíhá ze 70 % v nových francouzských dubových sudech 17 měsíců a z 30 % v betonových vejcích o objemu 700 l po dobu 12 měsíců.
Ve vůni dominuje dub, kůže, tabák a také černé ovoce. Víno má zralé taniny a nádech kyselosti, která...
Středně purpurově-rubínová barva. V aromatu ostružina, švestka, třešeň, kůže, zemitost, zelený pepř,...
Petit Manou je příkladem toho, jak oddanost, výjimečný prostor a extrémní pozornost k detailům může ...
"Víno má mátové aroma, bohaté třísloviny a vrstvy koření. Pijte toto strukturované víno od roku 2023...
Hodnocení kritika: "Vůně je ovocná a nabízí jemnou koncentraci, stejně jako velmi jemnou bohatost a ...
Stéphane Dief je vášnivý vinař, jehož víno je tak dravé a přitom tak brilantně vyvážené. Taninová st...
Hodnocení odborníka: "Vůně je elegantní, ovocná, lahodná a nabízí jemný krémový pocit a malou bohato...
"S esencí zemitého podlesí, tabáku, dubu a ostružin je víno zralé, pevné, strukturované a vhodné k s...
Toto skvělé víno je absolutní jedničkou z pohledu poměru kvalita/cena. Clos manou si kvalitou lehce ...