Slovník vinařských pojmů A Alkohol AOC Apelace Archivní víno B Balthazar Barrique Barva vína Bio víno Biodynamické víno Biovýroba Bohaté víno Bordeauxská klasifikace Botrycké víno Botrytis cinerea Brut Buket C Cabernet Franc Cabernet Sauvignon Crémant Cru Bourgeois Cuvée D Degoržování Dekantér Dekantování Demi sec Druhé víno Dlouhé víno Dolce Double magnum Drsné víno Druhotné kvašení Dry Dubové sudy Dýchání vína E En primeur Enologie Extra brut Extra dry F Fermentace vína G Gironde Grand Cru Grand vin H Harmonické víno Hebké víno Hořknutí vína Ch Château I Imperial J Jeroboam K Klasifikace Komplexnost Korková příchuť Kyselinka L Lehké víno M Magnum láhev Malbec Melchior Merlot Mikroklima Mineralita Mis en Bouteilles du Château N Nabuchodonozor Négociant O Odrůda Oxidace P Petit Verdot Polosladké víno Polosuché víno R Ročník S Salmanazar Sauvignon Blanc Sekt Sémillon Skutečný obsah alkoholu Sladké víno Sommelier Suché víno T Taniny Tělo vína Terroir Těžké víno Třísloviny U Uskladnění Ušlechtilá plíseň V Vinifikace Z Zbytkový cukr Zoxidované víno Zrání a zralost