Chateau Lynch-Bages 2006 Pauillac
Kód: VI90135



Související produkty
Detailní popis produktu
Ročník 2006 představuje klasickou a elegantně vyzrálou tvář Château Lynch-Bages. Nabízí čisté aroma černých plodů, které doplňují sofistikované tóny tabáku, doutníkové skříňky a cedrového dřeva. V ústech je víno středně až plně tělnaté, s pevnou, ale uhlazenou taninovou strukturou. Výjimečná vyváženost ovocné složky, tříslovin a kyseliny jej činí ideálním k pití již nyní, ale zároveň mu dává skvělý základ a potenciál pro další zrání v archivu.
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Chateau Lynch-Bages |
|---|---|
| EAN: | 3760020131951 |
| Barva vína: | červené |
| Země: | Francie |
| Oblast: | Bordeaux |
| Podoblast: | Médoc |
| Vinařství: | Chateau Lynch-Bages |
| Odrůda: | 79 % Cabernet Sauvignon, 10 % Cabernet Franc, 10 % Merlot, 1 % Petit Verdot |
| Klasifikace: | 5. Cru |
| Ročník: | 2006 |
| Alkohol (v %): | 13 |
| Objem (v l): | 0,75 |
| Obsah cukru: | suché |
Château Lynch-Bages
Château Lynch-Bages se nachází v obci Pauillac v regionu Médoc v Bordeaux. Grand vin, které se vyrábí převážně z Cabernet Sauvignon, je známé svou strukturou a intenzitou a může stárnout 20 a více let. Řadí se k nejlepším v apelaci. V Bordeauxské klasifikaci z roku 1855 bylo Château Lynch-Bages hodnoceno jako 5. Cru.
Vinařství bylo založeno roku 1749 Johnem Lynchem, bordeauxským obchodníkem irského původu. Roku 1824 se novým majitelem stal Sébastien Jurine, obchodník s vínem z Ženevy, který se rozhodl usadit v Bordeaux. V roce 1934 koupil vinařství Jean-Charles Cazes. Byl velmi respektován pro své zkušenosti ve vinohradnictví a vinařství a byl také vlastníkem Chateau Les Ormes De Pez v Saint-Estephe. Pracoval společně se svým synem André na rozvoji vinic. V roce 1972 jeho syn André převzal správu majetku a brzy poté mu začal pomáhat jeho vnuk Jean-Michel Cazes. Jean-Michel Cazes zahájil v roce 1974 renovaci vinařství. Podařilo se mu zapracovat moderní vinařské metody do používaných tradičních technik.
Půda ve vinici má skvělý podklad – směs slídy, křídy, jílu a štěrku, který vytváří základ umožňující kořenům révy růst do hloubky 6-8 metrů. Průměrné stáří keřů vinné révy je 30 až 35 let. Víno zraje v dřevěných soudcích 12 až 15 měsíců, z toho 50 % soudků se obnovuje.
Hlavní víno vinařství je vyráběno z odrůd Cabernet Sauvignon (73 %), Merlot (15 %), Cabernet Franc (10 %) a Petit-Verdot (2 %). Víno zraje v dubových sudech, z kterých 70 % je každý rok nových.

