Crémant de Bordeaux
Apelace Crémant de Bordeaux byla oficiálně uznána v roce 1990 a představuje šumivá vína vyráběná tradiční metodou druhotného kvašení v lahvi, stejným způsobem jako šampaňské. Vzniká tak elegantní a jemně perlivé víno s jemnými bublinkami a svěžím charakterem.
Crémant de Bordeaux může být bílý nebo růžový a vyrábí se z klasických odrůd Bordeaux – zejména Sémillon, Sauvignon Blanc, Muscadelle pro bílá vína a Cabernet Franc, Merlot či Cabernet Sauvignon pro růžová. Vína se vyznačují ovocným aromatickým profilem, lehkostí a univerzálností. Jsou ideální jako aperitiv, ale také skvěle doprovodí lehké pokrmy, mořské plody či dezerty.
Tato apelace umožňuje poznat Bordeaux z jiné, hravější stránky a nabízí šumivá vína s vynikajícím poměrem ceny a kvality.